Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

De grootste retailpark transactie

Klik om te vergroten

Brussel, 8 juli 2015 – Rockspring, geadviseerd door Cushman & Wakefield, heeft zijn portefeuille van 9 retailparken verkocht aan de Belgische vastgoedvennootschap Retail Estates. Met deze transactie is 129 miljoen euro gemoeid, de op één na grootste retailpark transactie ooit in België.

Deze transactie werd afgerond op 30 juni. De vastgoedportefeuille bestaat uit 9 retailparken en 2 solitaire winkels. De retailparken zijn gevestigd in Waregem, Westerlo, Merksem, Bierbeek, Braine l’Alleud, Overijse, Rocourt, Verviers en Eupen.
De twee solitaire winkels zijn gelegen te Sint-Pieters-Leeuw. Met uizondering van drie winkelpanden te Westerlo, zijn alle winkelpanden verhuurd.

Rockspring Property Investment Managers is een Britse vermogensbeheerder actief met zetel in Londen en gevestigd in 15 landen (waaronder België) waar zij in vastgoed investeren.
Jo De Clercq van Rockspring stelt : ‘Deze portefeuille werd over een periode van 20 jaar opgebouwd. Gedurende die tijd is Cushman & Wakefield en in het bijzonder Koen Nevens een goede en zeer betrouwbare partner geweest. Deze transactie bezegelt dan ook deze jarenlange partnership.’

De transactie werd voor begeleid door Koen Nevens, Managing Partner van Cushman & Wakefield. Deze transactie is de grootste retail warehouse transactie van de voorbije 10 jaar en de op één na de verkoop van GIB Immo aan Redevco.

2015 wordt ongetwijfeld een recordjaar voor retail vastgoedinvesteringen. Koen Nevens, Managing Partner België en Luxemburg verduidelijkt : « 2015 is nog maar halfweg maar indien we de verkoop van de shopping centra van Wijnegem en Waasland (deel van de Celsius portfolio) meetellen dan komen we nu al aan een volume aan winkelinvesteringen van meer dan 1.3 miljard euro; in het recordjaar 2001, toen Redevco de GIB Immo portefeuille met vele Carrefour hypermarkt sites aankocht, kwamen we op het einde van dat jaar aan 1.4 miljard euro. Eind 2015 zullen we zeker op een nieuw recordbedrag uitkomen voor deze markt. Het bewijst nogmaals dat het zeer stabiele belgische winkelvastgoed nog altijd uiterst gegeerd is door zowel binnenlandse als buitenlandse investeerders. »