Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Cushman & Wakefield adviseert CBRE Global Investors voor de verkoop van de Bastion Tower

Klik om te vergroten

CBRE Global Investors, die optreedt in naam van het CBRE European Office Fund & het Investa Office Fund, kondigt de afronding aan van de verkoop van 100% van de aandelen van ‘BastionTower I nv’, met als belangrijkste activum de Bastion Tower, aan Schroder REIM, die optreedt in naam van een joint-venture tussen twee Europese institutionele investeerders.

De Bastion Tower heeft een oppervlakte van 31.160 m² en biedt 26 verdiepingen kantoorruimte. De toren is 100 meter hoog, en is dan ook meteen een van de bekendste kantoortorens in Brussel. De toren staat op het Marsveldplein, gelegen in het Brusselse Europese District. Het kantoorgebouw kan bogen op huurders zoals Freshfields Bruckhaus Deringer, Michael Page International en de Ambassade van Oostenrijk. De Bastion Tower werd in 1965 ontworpen door architect Goffaux en werd sindsdien meermaals gemoderniseerd. Het CBRE European Office Fund & het Investa Office Fund kochten het gebouw in 2007 in het kader van hun Europese strategie. Patrick Meutermans, country manager van CBRE Global Investors in Brussel, zei: "Dit is een belangrijke verkoop voor de klanten en het is volledig in overeenstemming met onze actieve strategie om de investeringscriteria van de klanten uit te voeren. Het team, onder leiding van Nicolas Lutgé, slaagde erin deze verkoop met succes af te ronden en tegemoet te komen aan de strategische doelstellingen van de fondsen. De verkoop levert ook het bewijs van de aanhoudende belangstelling van internationale investeerders voor grote cruciale activa in Brussel." CBRE Global Investors werd geadviseerd door JLL, C&W, Loyens & Loeff en Lydian. Schroder REIM werd geadviseerd door Linklaters.