Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Cushman & Wakefield adviseert Redevco in het kader van de verkoop van de hoofdzetel van Carrefour België

Klik om te vergroten
Het gaat om het karakteristieke voormalige hoofdkantoor van de vroegere GIB-groep aan de Olympiadenlaan voor een kantooroppervlakte van ca. 21.000 m², 8.000 m² archieven en ca. 1000 parkeerplaatsen. Het huurcontract voor de kantoren, het huidige hoofdkantoor van Carrefour België, werd begin 2013 hernieuwd voor een vaste periode van 8 jaar.

Stijn Thomas, Associate Capital Markets, Cushman & Wakefield België : ‘Deze transactie is één van de eerste van deze grootte-orde in de Brusselse periferie. Dit bewijst dat België opnieuw op veel interesse kan rekenen van de vele buitenlandse investeerders dankzij een interessante yield in vergelijking met andere Europese hoofdsteden.’
Eric Van Dyck, Managing Director Redevco Belgium: “Op die manier blijft Redevco de samenstelling van haar portefeuille herschikken en beperkt ze bovendien haar blootstelling in kantoorvastgoed.Ten gevolge van deze transactie bestaat de Belgische portefeuille van Redevco 100 % uit winkelvastgoed.”

Valéry Autin, Directeur Teychené Invest Belgique: “Het complex ‘Olympiades’ geniet een uitstekende ligging met een hoge footfall, stabiele en gekende huurders, en de historische aanwezigheid van Carrefour die recent werd herbevestigd. Deze nieuwe aanwinst laat de groep Teychené toe haar Belgische portefeuille uit te bouwen tot 110 MEURO en zich te bevestigen als grote speler op de Belgische vastgoedmarkt.”

De ca. 10.000 m² grote hypermarkt waarvoor Carrefour onlangs haar huurcontract verlengde, en het winkelcentrum met horecavoorzieningen (ca. 4.250 m²) werden eveneens overgedragen. Met deze transactie ter waarde van bijna 50 MEUR heeft Redevco haar portefeuille in België naar 100% retail teruggebracht.