Cookie Use Notification

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een persoonlijke service. 

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Cushman & Wakefield adviseert IVG Institutional Funds bij verkoop Arts 46

Klik om te vergroten
IVG Institutional Funds GmbH heeft bevestigd dat ze het gebouw gelegen aan de Kunstlaan nr. 46 in de Leopoldwijk verkoopt aan de Andorrese MoraBanc.

Het pand heeft een totale oppervlakte van 11.516 m2 en is verhuurd aan verschillende vooraanstaande huurders waaronder Alliance française de Bruxelles, Délégation du Québec, Motion Pictures Association en CBRE Global Investors.

Het betreft een pand dat typisch is voor de Leopoldwijk: het gebouw telt tien verdiepingen en 128 parkeerplaatsen. Het is gelegen aan de bekende Kunstlaan, op slechts enkele minuten wandelafstand van de winkelbuurt aan de statige Louizalaan.

“Deze transactie is een belangrijke stap voor de Brusselse investeringsmarkt voor kantoren aangezien het een toenemende belangstelling aantoont in activa waarvan de huur van kortere duur is”, legt Michael Despiegelaere uit, Associate binnen het Capital Markets team van Cushman & Wakefield. Dit is al de derde transactie die door Cushman & Wakefield wordt afgesloten op de Kunstlaan (Arts 41 en Arts 53) met nieuw kapitaal op de Belgische vastgoedmarkt.

Voor MoraBanc betekent dit een eerste aankoop in België. MoraBanc is een sterk internationaal georiënteerd Andorrese bankgroep dat zakelijke en private banking, vermogensbeheer, investment banking, verzekeringsdiensten en beleggingsfondsen biedt.
Cushman & Wakefield trad samen met Baker & McKenzie op als co-exclusieve makelaar om aan IVG Institutional Funds advies te verlenen over juridische en fiscale aspecten.