Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Het Métropole Hotel nu eigendom van een enkele familie

Klik om te vergroten

De geschiedenis van Hôtel Métropole begint in 1892 met de opening van Café Métropole door de twee broers Prosper en Edouard Wielemans-Ceuppens als onderdeel van de promotie van hun eigen bier. Vanaf 1895 wordt een hotel ontwikkeld op de bovenste verdiepingen van het gebouw in de Brouckèreplein. Deze zal de laatste eeuw overleden tot een van de meest exclusieve plaatsen van de hoofdstad te worden om royaliteit, beroemde wetenschappers te vinden en showbusiness sterren te zien.

Het is ook het enige 19e eeuwse hotel dat nog actief blijft in de hoofdstad en presenteert een Belle Époque-decor met een zeer bijzondere sfeer. Het café op de gelijkvloers verdieping is ook en van de “must-see” plaatsen die jaarlijks door duizenden toeristen wordt bezocht.

De inrichting was altijd eigendom van de respectieve families van de oprichters..

Cushman & Wakefield heeft geadviseerd over de verkoop van 50% van de ene familie naar de andere, die door deze overname de enige eigendom is van dit prachtige complex in het centrum van Brussel.

Arnaud de Bergeyck, International Partner en Head of Capital Markets Retail, commenteert: "Meer dan een eeuw nadat de broers Wielemans de Hotel Metropole openden, is het eigendom van dit iconische gebouw in het centrum van Brussel nu in de handen van een enkele familie." 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arnaud de Bergeyck