Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

ARE YOU READY? 18 maanden om aan het nieuwe IFRS 16 Lease Accounting normen te voldoen

In januari 2019 word de nieuwe internationale boekhoudnorm over leasing, IFRS 16, van kracht. Deze norm introduceert nieuwe regels voor leaseovereenkomsten die een invloed op de vastgoedindustrie zullen hebben.

Gepubliceerd door de International Accounting Standards in januari 2016, deze nieuwe standaard zal de jaarrekeningtechnische voor huurders en partijen die operationeel leasen fundamenteel veranderen.

Voor vastgoedgebruikers is er een belangrijke hoeveelheid werk vereist om de nieuwe norm te kunnen implementeren. Er zijn echter mogelijkheden om de financiële impact van IFRS 16 te verminderen. Als gevolg van deze nieuwe norm moeten alle vastgoedgebruikers hun eigendoms- en leasingstrategieën herzien.


Op 20 april hadden wij het genoegen om een seminar over deze nieuwe boekhoudnorm te organiseren, met als sprekers Tamás Polster, co-head of Strategic Consulting EMEA, and Paul Fry, Occupier Finance Partner.


Dit evenement was een groot succes en gaf onze klanten een inzicht in de impact van IFRS 16 op Financial Reporting, Corporate Real Estate Strategy, Industry Sectors en vooral hun eigendoms- en leasingstrategieën. Dit seminar heeft ook een duidelijk en praktisch overzicht gegeven van welke transactionele aanpakken de financiële impact verminderen en hoe Cushman & Wakefield klanten kan helpen om het optimale oplossing tegen deze uitdagingen te vinden.


Voor meer informatie over IFRS 16 neem terecht contact met Tamás Polster of Paul Fry.  IFRS 16 Event 20_04_17