Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

De privé-holding Bermaso verkoopt een pakket winkelpanden voor meer dan 80 mio EURO

Klik om te vergroten

Bermaso, de private-investeringsholding van Xavier Painblanc heeft een pakket winkelpanden verkocht aan een Franse client van de fondsenbeheerder Codabel (Berenger Drouin)

De verkoop betreft oa het Zilverpand in Brugge, binnenstedelijke winkels in Brussel, Gent, Antwerpen, Knokke, Schoten, Brasschaat, Waver, Kapellen en een baanwinkel in Fléron (verhuurd aan Quick).

Codabel die optrad voor de koper, zal het beheer van deze nieuwe portefeuille op zich nemen.

C&W begeleidde de deal in naam van de verkoper.

 

 

Bart Joosten (C&W): “Volgend op aankopen vorig jaar door Triuva en Standard Life in de bovenstad van Brussel, toont deze transactie nog maar eens de groeiende appetijt aan van buitenlandse institutionele partijen voor binnenstedelijk winkelvastgoed. De scherpe rendementen schrikken hen niet af, gezien de waardevastheid en beperkte leegstand op goede locaties in de Belgische centrumsteden. Deze transactie is bovendien één van de grootste binnenstedelijke portefeuilledeals van de voorbije 10 jaar.

 

Tenslotte is ook de grote honger van Fransen partijen op de Belgische winkelmarkt opvallend. Relatief nieuwe investeerders als Ciloger, AEW en Sofidy hebben allen posities ingenomen. Dit in tegenstelling tot de Nederlanders die de laatste 3 jaren eerder aan de verkoperskant stonden.”