Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Rive Gauche Charleroi

In de toekomst zal de benedenstad van Charleroi er helemaal anders uitzien. Want het Phénix-project belooft een complete herontwikkeling. De ene werf na de andere wordt geopend – sommige zijn zelfs al voltooid. Kantoren en culturele gebouwen, vernieuwde wegen en heraangelegde kaaien: ze zorgen voor een frisse wind door deze buurt. 

Ook het project Rive Gauche maakt daarvan deel uit. Het rijst op in het hart van Charleroi, tegenover het station langs de Boulevard Tirou. Het gebouw krijgt drie niveaus met in totaal 38.500 m2 voor 93 winkels, een hotel, een jeugdherberg en appartementen. Het succes staat in de sterren geschreven: 65 procent van het winkelcentrum is nu al verhuurd.

“Dit project is uitstekend nieuws voor een deel van Charleroi dat daaraan echt behoefte heeft”, benadrukt Nicolas Beaussillon, partner en Head of Shopping Centre bij Cushman & Wakefield. “Een van de grote troeven is de vlotte toegankelijkheid met de auto, trein, bus én metro.”Dat hebben enkele grote enseignes ook begrepen. Want zij tekenden nu al voor een plaatsje in het complex, dat eind 2016 zijn deuren opent. We noemen er een paar: Di, Base , Pearle, Flormar, Alter Smoke, Franck Provost, Blue Libellule, Zigzag, VOO, Fox, Mano, Swarovski, Camaïeu, L&L, Planet Parfum en GrandOptical. Volgens Nicolas Beaussillon volgen er nog: “Primark, C&A, Inditex, Delhaize, JBC, JD Sports en andere zijn hun contract juridisch aan het finaliseren.”