Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

De Missie van Canada bij de Europese Unie en de Canadese Ambassade voor België verhuizen naar de Kunstlaan

Klik om te vergroten

De Canadese Ambassade voor België heeft besloten om haar huidige locatie op de Tervurenlaan 2 in te ruilen voor een nieuwe locatie op de Kunstlaan 58 te 1000 Brussel. De Ambassade verlaat hiermee een locatie waar ze al meer dan 15 jaar gevestigd was en trekt richting de Europese wijk. Met de verhuis naar de Kunstlaan blijft de Ambassade wel bij dezelfde eigenaar. Zowel de gebouwen op de Tervurenlaan 2 als de Kunstlaan 58 zijn eigendom van AG Real Estate.
De ambassade huurt ongeveer 3.500m² op de Kunstlaan 58. De volledige 5 verdieping en de kantoren op het gelijkvloerse verdiep zullen ingenomen worden. Er werd een huurcontract getekend voor 15 jaar. Na de verhuis zal het gebouw aan de Tervurenlaan 2 door AG volledig gerenoveerd worden. Het gebouw werd volledig gestript. Vandaag is het een duurzaam gebouw met een laag energieverbruik, BREEAM gecertificeerd. 

De transactie kwam tot stand na een lange studie- en onderhandelingsronde. Voor deze vastgoedoperatie werd de Canadese Ambassade door Cushman & Wakefield geadviseerd en voor het juridisch aspect door Mc Guire Woods.