Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

PMV verkoopt UP 36 aan Allianz

Klik om te vergroten
Brussel, 7 januari 2014. De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV heeft eind december het gebouw UP 36 verkocht aan Allianz. Met deze transactie is een bedrag van ongeveer 27 miljoen euro gemoeid. Cushman & Wakefield adviseerde PMV voor deze eindejaarstransactie. De huurder van het gebouw is het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!).

Door zowel de erfpacht als de vennootschap (UP 36 N.V.) - eigenaar van de naakte eigendom - over te dragen verkocht PMV het recent opgeleverde gebouw aan het Belgische filiaal van de Duitse verzekeraar Allianz. Allianz is één van ‘s werelds belangrijkste spelers op de markt voor verzekeringen en financiële dienstverlening. PMV is een zelfstandige investeringsmaatschappij die investeert in de duurzame ontwikkeling van Vlaanderen en tevens het vastgoedbeleid van de Vlaamse overheid ondersteunt en financiert.

UP 36 - nu ook “Huis van het GO!” genoemd - is gelegen aan de Willebroekkaai 36 in 1000 Brussel (CBD Noordstation). Het heeft een totale oppervlakte van 6.189 m² aan kantoorruimte, 374 m² archiefruimte en 31 parkeerplaatsen, dit alles verspreid over 11 niveaus (3 ondergrondse, 1 gelijkvloers en 7 bovengrondse verdiepingen). UP 36 is gelegen op een strategische en goed bereikbare plaats, zowel per auto als met het openbaar vervoer, en zal dus onderdak geven aan de administratie van het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (vroeger in het Alhambra-gebouw) die een huurcontract van 15 jaar tekende.

‘We zijn verheugd met deze mooie transactie waaruit blijkt dat langdurige huurcontracten nog altijd zeer populair zijn bij verzekeraars’, zegt Marc-Antoine Buysschaert die PMV adviseerde. ‘UP 36 maakt deel uit van de UP-site herontwikkeling van Atenor langs het Kanaal. Die regio langs het Willebroekkanaal is aan een nieuwe opmars bezig. Het is dan ook geen verassing dat Allianz - dat een ambitieuze investeringsstrategie heeft - aan het langste eind kon trekken voor deze aantrekkelijke investeringsopportuniteit. Het wordt zo eigenaar van één van de 4 kantoren op de site van Atenor, naast Unizo en Ethias’ eindigt Marc-Antoine Buysschaert.