Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Grootste transactie sector winkelvastgoed in 2013: Provestel koopt winkelportefeuille van Redevco

Klik om te vergroten

Brussel, 2 oktober 2013. Provestel realiseerde de tot nu grootste transactie van 2013 in de sector van het winkelvastgoed in België door de aankoop van een portfolio winkels van Redevco (waarde ca. 45 miljoen euro).
Provestel BVBA kocht een pakket baanwinkels en binnenstedelijke panden van Redevco aan voor een totaal investeringsvolume van om en bij de 45 miljoen EURO. Het pakket bestond uit 7 sites (totale oppervlakte van 50.500 m²), voornamelijk in Vlaanderen gelegen met huurders als Match, Carrefour, Mc Donalds, H&M, C&A, Brico, ... Provestel verkocht 2 sites dadelijk door via bemiddeling van Cushman & Wakefield (Bart Joosten).
De andere sites houdt Provestel momenteel in portefeuille, zoals o.a. een retailpark in Moeskroen (Carrefour-site), Heusden Zolder (Carrefour en Brico), Mol (C&A) en Herentals (C&A en Hema).
Met een volume van ongeveer 45 miljoen euro is deze verkoop de grootste investeringstransactie voor België dit jaar, en laat daarmee andere grotere retail deals achter zich, zoals de verkoop van het Century Center Antwerpen en Louise Village Brussel. Winkelvastgoed is uiterst gegeerd en het aanbod aan grotere portfolio’s is beperkt.
“De vraag van investeerders naar kwalitatief winkelvastgoed blijft hoge toppen scheren omdat het spaarboekje weinig rendeert en de beurzen erg volatiel blijven. Naast de locatie is ook de kwaliteit van de huurders van groot belang, omdat die een goede solvabiliteit garanderen aan de kopers. Dit blijkt ook weer uit de verkoop van deze portefeuille met AAA-huurders als Mc Donalds, H&M, C&A, enz.” stelt Bart Joosten (Cushman & Wakefield).
Provestel, gevestigd in Antwerpen, is een privé investeringsvennootschap rond Diego Lagache en bestaat momenteel uit een team van een 5-tal personen.
Redevco is een grote private Europese speler; in België is Redevco met ca. 2 miljard euro de grootste eigenaar van winkelvastgoed.