Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Redevco rondt overdracht C&A HQ in de Brusselse periferie af

Klik om te vergroten

Cushman & Wakefield adviseerde Redevco voor de verkoopstransactie van het kantorencomplex Senneberg te Vilvoorde, voor de Brusselse periferie de eerste transactie van dit volume in jaren.

Financière Teycheyné heeft het kantorencomplex Senneberg overgenomen van Redevco, beheerder en ontwikkelaar van retail vastgoed over heel Europa. Hun portfolio telt meer dan 600 eigendommen op Europese toplocaties. Cushman & Wakefield (Maxime Xantippe en Stijn Thomas), adviseerde in deze verkooptransactie (CBRE was co-makelaar).

De Franse financiële privé-groep Financière Teychené, dat zich de laatste twee jaar zeer sterk ontwikkelt in België, is reeds een 30-tal jaar actief op de vastgoedmarkt. Wat aanvankelijk begon als een promotor, groeide snel uit tot een financiële groep. In totaal beheren ze totaal een patrimonium (voor een totale waarde van ongeveer 1 miljard euro) van meer dan 500.000 m² en dit voornamelijk in commercieel vastgoed, kantoren, residentieel vastgoed en 1.000 studentenkamers.

Het Sennebergcomplex is gelegen in Vilvoorde aan de Jean Monnetlaan en herbergt de Europese inkoopafdelingen van het gerenommeerde internationale kledingmerk C&A.

C&A heeft trouwens net een nieuw vast huurcontract getekend voor de volgende 12 jaren.

Het gebouw telt ongeveer 35.000 m² aan kantoorruimte en een buitenparking van 591 parkeerplaatsen. 

Deze transactie is de eerste van deze omvang in de periferie van Brussel sinds de verkoop van Collines de Wavre. De investeringsmarkt voor kantoren is in België duidelijk aan een heropleving bezig: tijdens de eerste jaarhelft van 2013 overtreft het investeringsvolume in deze markt reeds het totaal van 2012. Zowel lokale als internationale spelers zijn momenteel actief: België staat duidelijk terug op de kaart van vele wereldwijde investeerders, ook voor kantoren buiten het centrum van Brussel.