Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

C&W verbond de verkoop van een oud pand aan de huur van een nieuw kantoorgebouw


Klik om te vergroten

de Uitdaging

Abbott was al meer dan dertig jaar gevestigd in een semi-industrieel pand dat zij in eigendom hadden. Ook huurden zij extra kantoren in een bedrijvenpark niet ver van hun vestiging aan de zuidkant van Brussel Abbott. Ze wensten dat alle werknemers samen zouden kunnen werken in een pand van A-klasse dat technisch betrouwbaar en financieel interessant is. Abbott gaf C&W de opdracht om hier een oplossing voor te vinden. Een oplossing die binnen enkele maanden kon worden uitgevoerd.


de Oplossing

Eerste fase: De verkoopmogelijkheden van hun vestiging tegen de beste prijs inschatten, ondanks de ouderdom van het gebouw en de juridische aspecten bestuderen van het huurcontract van de extra ruimte.

Tweede fase: Verschillende bestaande alternatieven vinden op de markt en een oplossing uitwerken voor het huren van nieuwe kantoorruimte en het gebruik van de oude vestiging. Potentiële onderhuurders vinden voor de extra kantoorruimte, aangezien het huurcontract nog enige tijd liep.


het Resultaat

Abbott stemde erin toe haar oude vestiging te verkopen aan Codic, een bekende ontwikkelaar. C&W zorgden voor een nieuwe gebruiker van de oude vestiging en Codic verhuurt op lange termijn een gloednieuw gebouw aan Abbott. Daarna heeft C&W ook een nieuwe huurder voor de extra kantoorruimte gevonden die bereid was de voorwaarden van het bestaande huurcontract over te nemen.