Cookie gebruik Kennisgeving

Deze site maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een meer persoonlijke service.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met ons gebruik van cookies zoals uiteengezet in onze cookie kennisgeving. Lees onze cookie-mededeling, voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken en hoe u het gebruik van cookies kunt verwijderen of blokkeren.

Schatting van retail- en industriële portefeuille


Klik om te vergroten

de Uitdaging

AXA België nam voor het eerst contact op met ons kantoor in Brussel om hun Belgische detailhandel- en industriële portefeuille te beoordelen. Dat portefeuille bevat in totaal 290.000 m² verspreid over 24 panden, waarvan drie winkelcentra en een van de grootste winkelparken in België (40.000 m²). Het project ging van start in maart 2011 en het definitieve rapport was voor augustus 2011 gepland. Er zouden drie verschillende taxatiemethoden worden gebruikt (kapitalisering van geschatte markthuur, een netto-constante waarde-aanpak en prijs per vierkante meter op basis van vergelijkbaar vastgoed). De uitdaging was dus om een groot project aan te nemen voor een belangrijke en bekende klant, en een taxatiedienst van hoge kwaliteit te leveren op korte termijn.

 


de Oplossing

Vanwege de korte termijn en aanzienlijke omvang van de taak werd er een gedetailleerd plan opgesteld. Een deel van het team bezocht alle panden en beoordeelde ze aan de hand van speciaal opgestelde controlelijsten. Elke inspectie werd grondig en zorgvuldig uitgevoerd. Het andere deel van het team begon op maat gemaakte sjablonen en excel-sheets te ontwikkelen om aan de behoeften van AXA België tegemoet te komen. Uiteindelijk staafden we onze berekeningen en analyses aan onze eigen marktkennis en expertise als toonaangevend huur- en kapitaalmarktbemiddelaar in België.


het Resultaat

Zomer 2011 haalden we de deadline en werd het rapport ingediend. AXA België was zeer tevreden met de uitkomst van onze activiteiten. Bovendien bleek dat er enkele verschillen waren met een eerdere beoordeling van dezelfde portefeuille door een concurrent, maar dat wij tijdens gesprekken en door onze uitleg konden aantonen dat onze aanpak gedegen en rigoureus was en overeenstemde met de markt en met RICS-richtlijnen. Dit leidde tot verdere aanvragen van beoordelingen van panden.